open-navfaktor-logo
search
Bez novih poziva
Koronavirus pravi probleme Bajeviću: Još jedan otkaz pred Ligu nacija
Krilni napadač švicarskog Servettea Miroslav Stevanović neće moći da dođe na okupljanje A reprezentacije Bosne i Hercegovine 31. augusta.
29.08.2020. u 14:42
get url
text

- Klub nije dozvolio igraču da se odazove selektoru Dušanu Bajeviću iz razloga što bi po povratku u Švicarsku morao da provede 14 dana u izolaciji - saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na ovaj otkaz neće biti novih poziva na okupljanje u ponedjeljak.

Ranije je selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević uputio tri nova poziva igračima za utakmice UEFA Lige nacija sa Italijom i Poljskom.

Nakon što su sa prvobitnog spiska otpali Miralem Pjanić koji je pozitivan na virus korona, te povrijeđeni Besim Šerbečić i Rade Krunić, upućeni su pozivi njihovim zamjenama.

Tako da su na okupljanje 31. augusta pozvani Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC, Mađarska) i Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska).

VEZANI TEKST - FIFA klubovima omogućila da ne šalju igrače na reprezentativna okupljanja

FIFA je nedavno, privremeno, zbog pandemije koronavirusa klubovima dala za pravo da ne puštaju igrače u njihove nacionalne vrste ako je u državi u koju putuju propisana obavezna samoizolacija od najmanje pet dana i ako postoje restrikcije za putovanje u zemlju gdje odigravaju utakmicu. Naravno, ako država u kojoj se utakmica igra nije iz pravila izuzela reprezentaciju koja dolazi na gostovanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.