open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Zenici
Kovačević: Spreman sam da pomognem, Musa: Svi će dobiti priliku
Seniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme u Trening - centru u Zenici, gdje su sinoć odradili i prvi trening pred dvije prijateljske utakmice koje će, u narednih sedam dana, odigrati na stadionu Bilino polje.
22.03.2022. u 13:18
get url
text

Prvi meč protiv Gruzije igra se u petak, 25. marta, a protiv Luksemburga u utorak, 29. marta, sa početkom u 20.45 sati. Selektor Ivaylo Petev sinoć na treningu nije imao Anela Ahmedhodžića, koji je stigao i danas će već trenirati s ekipom, a očekuje se i dolazak Siniše Saničanina, koji je sinoć igrao za beogradski Partizan.

-Čekamo još Saničanina, on je jučer igrao popodne utakmicu za Partizan. Igrali su u Surdulici tako da njega očekujemo u toku dana. Vjrerovatno će raditi po posebnom programu. Znači, radit će regeneraciju. Svi ostali igrači će biti u trenažnom procesu. Za sada sve ide kako smo planirali - kazao je pomoćni trener Slaven Musa.

Najavljuje kako će, sigurno, svi dobiti priliku za igru, ali da još nisu “razgovarali o detaljima sa selektorom”, kako će igrati te dvije utakmice.

- Ja se nadam, uvijek to govorim, da ćemo proći bez povreda, da će svi igrači biti spremni i da će na najbolji način iskoristiti minutažu koju će dobiti - bilo na jednoj ili drugoj utakmici- kazao je Musa.

Prvi golman poljskog Rakova, Banjalučanin Vladan Kovačević, izrazio je zadovoljstvo što je dobio poziv.

-Jučer je protekao prvi trening, koji je, naravno, bio nešto lakši jer smo svi imali utakmice za vikend. Drago mi je što sam sam ponovo tu. Veoma sanm sretan i na meni je da se i dalje dokazujem i iskoristim ovo vrijeme, da se što bolje predstavim i u budućnosti pomognem ovoj reprezentaciji koliko god to budem mogao - istakao je Kovačević.

Istaknuo je kako je u dobroj formi, te da brani za trenutno drugoplasirani tim poljske lige.

- Tu sam, sada, i sretan sam zbog toga. Nadam se da će u budućnosti biti još bolje i da ću moći da pomognem reprezentaciji, koliko god budem mogao.

- Mi u obje ove utakmice idemo na pobjedu, a mislim da ćemo se dobro spremiti te odigrati najkvalitetnije što možemo- kazao je Kovačević.

Golman turskog Goztepea Kenan Pirić i veznjak francuskog Strazbura Sanjin Prcić nisu došli te neće biti u konkurenciji za pomenute mečeve, a Petev će, umjesto pozvana 26 igrača, na raspolaganju imati 24 igrača. Prvotimac turskog Bešiktaša Miralem Pjanić nije ni pozvan na ovo okupljanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.