open-navfaktor-logo
search
Online nastava
Krizni štab odlučio, čeka se Vlada: Sve mjere u TK ostaju na snazi još sedam dana
Sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi u Tuzlanskom kantonu, saznaje Faktor, trebaju ostati na snazi i u narednih sedam dana, zaključeno je na današnoj sjednici Kriznog štaba TK.
09.04.2021. u 13:40
get url
text

Da bi mjere i ostale na snazi, potrebno je da preporuku o produženju koju je donio Krizni štab, danas usvoji Vlada TK.

Vanredna sjednica Vlade TK će, kako saznajemo, biti održana vrlo brzo.

To znači da na snazi ostaje ograničenje kretanja od 21 do pet sati ujutro, a na otvorenom i zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje masimalno 20 osoba. Učenici i studenti nastavu će pohađati online, osim osnovaca od prvog do petog razreda. Također, kao i do sada, s radom će nastaviti predškolske ustanove.

I dalje će biti zabranjeno obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, treninzi u zatvorenom prostoru...), te je preporučena upotreba online alata za edukaciju te organizovanje trenažnih procesa na otvorenom.

Do daljnjeg se zabranjuju sportsko rekreativne aktivnosti u zatvorenom prostoru izuzimajući treninge i takmičenja sportskih klubova koji učestvuju u takmičenjima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

Zabranjeno je izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima na teritoriji TK, kao i konzumacija nargile u ugostiteljskim objektima.
Ugostiteljskim objektima se preporučuje dominantno korištenje kapaciteta na otvorenom (bašte) uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.