- Pozivamo Visokog predstavnika da današnje proteste građana shvati na pravi način - ovo je upozorenje i posljednji mirni poziv očuvanju temelja Mirovnog sporazuma i jačanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine kao države i društva zajedničkih vrijednosti. Pozivamo vlasti i opoziciju da osigura sigurnost i mirno održavanje opravdanog građanskog protesta i prestane sa neodgovornim populističkim ponašanjem - naveo je Lagumdžija i dodao:

VEZANI TEKST - Građane na protest ispred OHR-a pozvali i PDA, NES, SBiH, NS, NiP: "Građanska BiH nema alternativu"

- Umjesto verbalnog sukoba sa EU-om i SAD-om koji je najveći poklon međunarodnoj Crnoj Internacionalni, koja želi da mi sami budemo opravdanje za projektovanu podjelu zemlje, moramo se okrenuti traženju saveznika na našem euroatlantskom putu. Današnji protest građana treba biti svima poziv na razum, odgovornost i jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu zemlje i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu.

U Sarajevu će danas biti održani protesti građana protiv odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da izmijeni Izborni zakon BiH i Ustav Federacije BiH. Protesti su zakazani u 19 sati ispred zgrade OHR-a, a na njih su pozvali lideri svih stranaka koje se deklariraju kao probosanske.