open-navfaktor-logo
search
Poziv na razum
Lagumdžija: Današnji protest treba biti jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu zemlje
Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da se odmah oglasi i jasno poruči da nema namjeru donositi nikakve odluke koje se tiču izbornog procesa osim onih koje će osigurati nadzor nad glasanjem i brojanjem glasova te spriječiti izborne krađe, poručio je putem Facebooka bivši šef bh. diplomatije Zlatko Lagumdžija.
25.07.2022. u 11:44
get url
text

- Pozivamo Visokog predstavnika da današnje proteste građana shvati na pravi način - ovo je upozorenje i posljednji mirni poziv očuvanju temelja Mirovnog sporazuma i jačanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine kao države i društva zajedničkih vrijednosti. Pozivamo vlasti i opoziciju da osigura sigurnost i mirno održavanje opravdanog građanskog protesta i prestane sa neodgovornim populističkim ponašanjem - naveo je Lagumdžija i dodao:

VEZANI TEKST - Građane na protest ispred OHR-a pozvali i PDA, NES, SBiH, NS, NiP: "Građanska BiH nema alternativu"

- Umjesto verbalnog sukoba sa EU-om i SAD-om koji je najveći poklon međunarodnoj Crnoj Internacionalni, koja želi da mi sami budemo opravdanje za projektovanu podjelu zemlje, moramo se okrenuti traženju saveznika na našem euroatlantskom putu. Današnji protest građana treba biti svima poziv na razum, odgovornost i jasan znak da nećemo dozvoliti podjelu zemlje i povratak u prošlost kojoj je presuđeno u Hagu.

U Sarajevu će danas biti održani protesti građana protiv odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da izmijeni Izborni zakon BiH i Ustav Federacije BiH. Protesti su zakazani u 19 sati ispred zgrade OHR-a, a na njih su pozvali lideri svih stranaka koje se deklariraju kao probosanske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.