Pokreće inicijativu

Lana Prlić o imenovanju Zornića: Damir Mašić i Adnan Korić trebaju podnijeti ostavke

Objavljeno: 25.09.2019. u 15:07 Autor: N. P.

Dodala je da će na sjednici Predsjedništva SDP-a tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su, kako je kazala, oni odgovorni za ovaj propust

FOTO: Faktor

Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić je, povodom informacije da je novi direktor KJKP Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđivan zbog odgovornosti za ratne zločine, kazala da takve osobe ne mogu i ne smiju obavljati javne pozicije.

- Reagirala sam i kada je bilo riječ i o članovima moje porodice. Zato smatram da imenovanje osuđenog ratnog zločinca u ime SDP-a u Kantonu Sarajevo je nedopustivo i sramotno. Za to nije odgovoran imenovani, već predsjednik organizacije i kadrovska komisija koja je znala i morala znati za ovu informaciju – kazala je Prlić.

Dodala je da će na sjednici Predsjedništva SDP-a tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su, kako je kazala, oni odgovorni za ovaj propust.

- Ovim su direktno narušili ugled partije, svakog člana i svakog socijaldemokrate. U svoje lično ime i u ime SDP-a želim se izvinuti javnosti zbog svega što je ova odluka proizvela. Od Vlade Kantona Sarajevo očekujem brzu smjenu Envera Zornića – zaključila je Prlić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije