open-navfaktor-logo
search
Svečanost u MVP BiH
Lani Pudar uručen diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je danas diplomatski pasoš mladoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar.
14.09.2022. u 16:31
get url
text

Turković je istaknula da su Lanine medalje posljednjih mjeseci donosile posebnu radost, da je cijela država s nestrpljenjem čekala njene nastupe.

- Ti si nas učinila ponosnom. Tvoj uspjeh je inspiracija mladim naraštajima. Ne samo da napreduju, već da to čine u Bosni i Hercegovini, kao što si i ti učnila. Svi smo dirnuti tvojim optimizmom, odnosnom prema državi Bosni i Hercegovini i patriotizmom U ovako izazovnim vremenima to dobija dublji i mnogo veći značaj - rekla je Turković i dodala:

- Zadovoljstvo mi je uručiti ti diplomatski pasoš BiH. Vjerujem da će to biti olakšanje i mali doprinos nastavku tvoje uspješne karijere. Svi smo svjesni da finansiranje sporta nije sistematski riješeno na državnom nivou. Potrebno je da država razvija svoje kapacitete u svim segmentima i bude u prilici da sistematski pomogne sportistima. To je nešto što ćemo morati trajno riješiti u periodu pred nama.

Činjenica je da si ti na svjetskoj sceni zablistala uprkos teškim uvjetima Zaslužuješ najveću zlatnu medalju. Ponosno nosiš zastavu BiH, želim da i pasoš koji ti uručujem ponosno nosiš - istaknula je ministrica vanjski poslova BiH.

Evropska prvakinja zahvalila se na lijepim riječima i kazala da je velika stvar dobiti diplomatski pasoš države sa 16 godina.

- Čast i zadovoljstvo mi je dobiti pasoš. Mnogo mi znači. Uspjela sam do toga doći sa 16 godina, to je velika stvar. Malo je reći da osjećam zadovoljstvo - kratko je kazala mlada Mostarka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.