open-navfaktor-logo
search
Pripremni meč
Ljubuški otkrio sve slabosti Sarajeva: Niželigaš bolji od prvaka BiH
Fudbaleri Sarajeva poraženi su u pripremnom meču u Ljubuškom, a član Druge lige FBiH - grupa Jug slavio je s 2:0
21.01.2020. u 15:49
get url
text

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u pripremnom meču u Ljubuškom od domaćeg sastava, a član Druge lige FBiH - grupa Jug slavio je s 2:0.

Članu Druge lige FBiH - grupa Jug Vinko Marinović odlučio je suprotstaviti sljedećih 11: Džafić, Lazić, Kurdić, Pidro, Đokanović, Oremuš, Rahmanović, Gavrić, Milanović, Velkoski i Ahmetović.

Osvajač duple krune u prvi kontrolni meč na pripremama za nastavak sezone protiv Ljubuškog ušao je kao apsolutni favorit, no situacija na terenu baš i nije izgledala tako kao da je su Ljubušaci dva ranga ispod Bordo tima.

U 23. minuti domaći sastav je stigao do vodstva, a siguran izbođač najstrožije kazne bio je Karlo Buhač.






Ahmetović je u 25. minuti glavom rutinski pogodio za izjednačenje, no pogodak iskusnog napadača Sarajeva je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

VIDEO: Sport1.ba

Dvije minute kasnije Džafić se morao dobro ispružiti kako bi zaustavio precizan udarac fudbalera Ljubuškog sa ivice šesnaesterca.

U 43. minuti domaći sastav imao je još jednu dobru priliku, no napadač Ljubuškog je šutirao visoko preko gola.

Drugo poluvrijeme Bordo tim je igrao u sastavu: Dizdarević, Šerbečić, Dupovac, Hodžić, Islamović, Stanojević, Mustedanagić, Salčin, Tatar, Cruz, Handžić.

Uzbudljivo je postajalo kako se susret bližio kraju, a igralo se dosta oštro iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, na terenu se to baš i nije moglo primjetiti.

Prvi šut u drugom dijelu Dizdarević je odbranio u 73. minuti susreta, da bi tri minute kasnije njegov kolega na suprotnoj strani odbranio tri vezana šuta fudbalera Sarajeva. Ispostavit će se ulazud jer se radilo o nedozvoljenoj poziciji.

Pet minuta prije kraja susreta Martinović je sjajnim udarcem iz slobodnjaka matirao Dizdarevića i udvostručio prednost Ljubuškog, ali i ovjerio pobjedu svog tima protiv izrazitog favorita.



VIDEO: Sport1.ba

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.