- Svjedočimo naporima, prije svega lokalnih vlasti, da se osobama sa invaliditetom omoguće uvjeti za normalan život i funkcioniranje kroz prilagođavanje infrastrukture. I pored toga, mnogo je posla pred svima nama koji trebamo uraditi po pitanju olakšavanja svakodnevnog života osobama sa invaliditetom. 

U vremenu kad trebamo razmišljati o narednim projektima, istovremeno moramo štititi učinjeno. Jedan od problema na koji se u posljednje vrijeme skreće pažnja od strane brojnih udruženja je zloupotreba korištenja parking mjesta za osobe sa invaliditetom - ističe Magazinović u obrazloženju. 

Kako je naglašeno u saopćenju za javnost, taj zakon je iskorak u odbrani posebno obilježenih parking mjesta za osobe sa invaliditetom od nesavjesnih vozača koji ne razumiju ili ne razmišljaju o tome koliko lošu stvar čine kad zauzmu to mjesto i time onemoguće kretanje osobi sa invaliditetom. Inkluzivnost mora biti zajedničko društveno opredjeljenje, moramo razumjeti potrebe i prava koje osobe sa invaliditetom imaju. 

- U trenutnom zakonu, jednaka je kazna za prekršaje nedozvoljenog parkiranja, bez obzira da li se radi o tome da je nesavjesni vozač parkirao na zelenu površinu ili je zauzeo rezervirano parking mjesto za osobu sa invaliditetom. Budući da posljedice te dvije vrste prekršaja nisu jednake ni kazna ne može, niti treba biti jednaka. Zbog toga, ukoliko zakon bude usvojen kazna za nedozvoljeno parkiranje na parking mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom će iznositi 200 KM - navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.