open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Maksimović debitovao pobjedom: Borac u finišu slomio otpor Olimpika
Fudbaleri Borca proljetni dio sezone otvorili su pobjedom nad Olimpikom (2:0).
27.02.2021. u 18:52
get url
text

Gosti iz Sarajeva su se dosta dobro držali u prvom poluvremenu, iako je Borac dominirao kada je riječ o posjedu lopte, Banjalučani nisu uspjeli napraviti mnogo toga.

Tek jednu ozbiljniju priliku imala je ekipa Marka Maksimovića u prvih 45. minuta.

U 34. minuti Hadžić je odbranio udarac Vranješa, dok je jedinu priliku, ako je tako možemo nazvati pred golom Borca imao Osmanović nakon što nije na pravi način uspio zahvatiti loptu poslije ubačaja Hadžanovića.

Već u prvoj minuti trener Borca napravio je dvostruku izmjenu. Igru su napustiti Čavić i Milojević, a zamijenili su ih Mehanović i Zilkić.

Prva minuta drugog dijela donijela je i najbolju priliku za Borac. Lopta je stigla do Zakarića koji je uspio prebaciti gostujućeg golmana, ali je Lekanić spriječio deveti ovosezonski pogodak krilnog fudbalerca Banjalučana.

Olimpik, koji je većim dijelom susreta jako dobro stajao na terenu, uzvratio je u 69. minuti. Horić je tada dobro šutirao glavom nakon kornera, ali je Pavlović "skinuo" njegov udarac.

Odličan otpor Vukova domaćin je uspio slomiti tek u 87. minuti. Dejan Meleg je ostao sam na drugoj stativi, što je iskoristio i rutinski matirao Hadžića.

U sudijskoj nadoknadi Horić je skrivio penal, a pobjedu Borca udarcem s bijele tačke ovjerio je Stojan Vranješ za konačnih 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.