Nedjelja, 24.09.2023.
FOTO: Damir Hodžić

Mališani sa poteškoćama u razvoju na crvenom ćilimu SFF-a: Oni su naše zvijezde

Mališani nisu krili sreću što šetaju crvenim tepihom kao filmske zvijezde

Četverogodišnji Hamza dječak je sa poteškoćama u razvoju i danas je sa svojom mamom i drugarima iz Udruženja Colibri prošetao crvenim ćilimom Sarajevo Film Festivala. Mališani nisu krili sreću što setaju crvenim tepihom kao filmske zvijezde.

-Svaka prilika koja nam se pruži nama znači mnogo. Drago nam je da smo ovdje, da oni malo prošetaju, da vide kako to izgleda. Oni su naše prave zvijezde - kazala je Amina Alaim, Hamzina mama.

Mališani su se posebno uredili za ovu priliku te nisu bjezali od objektiva fotoaparata.

-Naš cilj je da se djeca uključe u masovne događaje u gradu. SFF je već i regionalni i svjetski događaj. A nekako svi zaborave djecu sa poteškoćama u razvoju - kaže Aida Hrnjić iz Udruženja Colibri i majka djeteta sa poteškoćama u razvoju.

Dodaje kako su djeca iskazala želju da i oni dođu na crveni ćilim i da im je drago da su danas ovdje.

-Ovo je odlična prilila za podizanje svijesti da nije nikakav bauk ako dijete sa poteškoćama bude uključeno u društvo. Hvala i gradonačelniku Abdulahu Skaki jer nas je pozvao da prisustvujemo večerašnjoj svečanosti SFF-a zajedno s njim. On je to učinio i za EYOF i to je mislim jedini put da su djeca u Sarajevu uključena u te neke velike događaje u našem gradu - zaključuje Hrnjić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh