open-navfaktor-logo
search
Saga se okončava
Manchester United "pomaže" Edinu Džeki u realizaciji transfera
Realcije na vezi između Rome i Intera i dalje su nejasne, a posljednje informacije govore da je milanski klub povisio ponudu na 12 miliona eura
13.07.2019. u 09:27
get url
text

Saga oko transfera Edina Džeke iz Rome u Inter još traje. Iako su mnogi mediji u Italiji smatrali kako će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine do početka priprema obući dres Nerazzurra, to se nije desilo.

Džekinu sudbinu mogao bi odrediti i Manchester United koji Romelua Lukakua ne želi prodati za manje od 80 miliona eura, što je cifra za koju je izvjesno da je Inter neće platiti, pa je jasno kako je Dijamant i dalje prva opcija za napad kluba sa Giuseppe Meazze.

Trener Inter Antonio Conte želi na azijsku turneju voditi one igrače koji imaju budućnost u Interu, a tu ne spadaju Mauro Icardi i Radja Nainggolan.

Realcije na vezi između Rome i Intera i dalje su nejasne, a posljednje informacije govore da je milanski klub povisio ponudu na 12 miliona eura, no Vučica traži minimalno 18, što je dva manje od ranije najavljivanih 20.

Ova svojevrsna pat pozicija ne odgovara nikome, s obzirom na to da i sam Džeko želi napustiti Romu, a navodno je već dogovorio svoje uvjete s Interom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.