open-navfaktor-logo
search
Miljenik žena
Marco Borriello ispričao kako mu je mafija ubila oca
Borriello je nedavno gostovao u jednoj TV-emisiji, u kojoj je i pomalo flertovao s voditeljicom, ispričao i onu tamniju stranu njegove životne priče
01.09.2018. u 15:35
get url
text
Marco Borriello
Marco Borriello

Svakom ko iole prati italijanski fudbal u posljednjih 10 - 15 godina nije potrebno posebno predstavljati Marca Borriella, osobu koja možda i najbolje među fudbalerima opisuje italijanski mentalitet.

Borriello je nedavno gostovao u jednoj TV-emisiji, u kojoj je i pomalo flertovao s voditeljicom, ispričao i onu tamniju stranu njegove životne priče.

- Mog oca ubila je mafija kad sam imao deset godina. Posudio je novac jednom čovjeku iz Casalesi klana i taj tip mu nije htio vratiti novac kad ga je moj otac tražio nazad. Bio je to Pasquale Centore, bivši gradonačelnik Casertana - drhtavim glasom je prepričavao mišljenik žena među italijanskim fudbalerima.

- Moja majka odgojila je dva brata i mene, moja majka Margherita... Fudbaler me spasio, fudbal mi je pomogao da se lakše nosim sa smrti oca, zbog ove sam igre dobio odlučnost da se izborim za nešto važno u životu - s knedlom u grlu pričao Marco.

Osjetljiv na majku, reći će kasnije kako mu je ona usadila džentlmenski odnos prema nježnijem spolu zbog čega u tim vodama vješto "pliva".

Zastaje i usporava govor kada je riječ o majci i jedva sastavlja novu rečenicu. Odrastanje na siromašnom jugu Italije ostavlja broje ožiljke.

- Živjeli smo u San Giovanni Teducciju, tamo je bila najveća koncentracija gangstera... Mada, nije to bilo odrastanje kao u džungli, ali nije baš ni bilo kao u Disneylandu - ispričao je Borriello, koji je od ove sezone igrati na Ibizi ,u dresu španskog trećeligaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.