Marko Pandža, suspendovani mlađi inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se pojavljuje u ulozi posrednika u aferi Potkivanje", nakon dva i po sata saslušavanja, napustio je prostorije Tužilaštva BiH, gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog. 

On prilikom ulaska i izlaska iz prostorija Tužilaštva nije želio davati izjave novinarima.

Prema nezvaničnim informacijama, oduzet mu je telefon, koji će biti vještačen, a javnosti nije poznato da li je angažirao advokata.

Pandža se, podsjećamo, na snimku koji je objavio Žurnal pojavljuje za istim stolom sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem, koji je napravio tajni snimak.

Pandža je od Aleševića, za interveniranje predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije s ciljem ubrzavanja predmeta kojeg je vodilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, tražio novac kojim bi "potkovao" Tegeltiju. Na snimku je Alešević Pandži dao 2.000 KM.

U Tužilaštvu BiH svoje iskaze, ali u svojstvu svjedoka, ranije su dali Alešević i Tegeltija.

Ranije je, podsjećamo, direktor Državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić privremeno suspendovao Pandžu do okončanja disciplinskog postupka.

Disciplinska komisija je po zahtjevu Odjeljenja za unutrašnju kontrolu SIPA-e pokrenula disciplinski postupak protiv mlađeg inspektora Pandže zbog sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, ponašanja koje narušava ugled policijskog organa i zloupotrebu službenog položaja.