open-navfaktor-logo
search
"Neće proći"
Marković: Nad Crnom Gorom se povampiruju politike krvavih 90-ih
Patrijarh Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država - poručio je crnogorski premijer Duško Marković.
06.03.2020. u 21:55
get url
text

- U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći - kazao je Marković, reagujući na kritike srpskog partijaha u intervjuu za "Sabornik".

Marković je na sastanku sa Savjetom mladih DPS Budva kazao da se nad Crnom Gorom "povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka".

- Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore - rekao je Marković, zamjenik predsjednika DPS-a.

Poručio je da Crnu Goru niko ne može uvući u sukobe i nestabilnost.

- I ovo pitanje, koje danas opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješit ćemo mirno i demokratski kao i svaki put do sada - istakao je Marković.

Patrijarh srpski Irinej ponovo je kritikovao usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

U intervjuu za "Sabornik" kazao je da ne vidi o čemu bi bili pregovori između crnogorske vlasti i mitropolije, jer je, kako navodi, jedino rješenje da se Zakon povuče.

Dodao je da su velikim dijelom neke sile podgrijavale stanje u Crnoj Gori, ne želeći da ih imenuje.

Srpski patrijarh, takođe, kaže da se plaši zbog dešavanja u Crnoj Gori, te da je u saznanju da, kako navodi, postoje indicije da može doći do fizičkih obračuna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.