VEZANI TEKST - Sloboda oštećena: Ahmetović pogodio iz ofsajda?

Dvostruki strijelac za Bordo tim bio je Matthias Fanimo, koji je pogađao u 27. i 77. minuti, a pogodio je i Mersudin Ahmetović u 44. minuti.

Upravo je gol kapitena Bordo tima izazvao mnogo polemika u sportskoj javnosti naše zemlje. Dok jedni smatraju da je sve regularno, drugi tvrde da je Ahmetović bio u nedozvoljenoj poziciji - ofsajdu.

Sudijski autoriteti iz Bosne i Hercegovine već odavno su prestali komentarisati sporne detalje.

Valjda da se nikome ne zamjere... S druge strane, oni koji bi rekli šta se tačno dogodilo ne smiju u javnost jer se boje "odmazde" sudijskih bosov.

Stoga smo bili primorani "posegnuti" do Hrvatske, kako bismo za komentar zamolili Matea Beusana, tamošnjeg sudijskog eksperta, koji je u fudbalskim krugovima poznat kao "Oko sokolovo".

- Za mene je ovo ofsajd - kazao je Beusan za Faktor nakon što smo mu putem Vibera proslijedili sporni detalj sa Tušnja, koji je objavljen na YouTube kanalu Arena Sporta:

- U momentu upućivanja lopte, bar prema onome kako ja vidim na Viberu, igrač koji je postigao gol najbliži je protivničkom golmanu. I to je ofsajd - tvrdi sudijski ekspert iz Hrvatske.

Dodao je kako uopće nije sporno da li se lopta odbila od igrača Slobode jer je očito kako igraču koji postiže gol (Ahmetoviću) loptu proslijedio njegov saigrač (Amar Rahmanović).

Također, naglasio je kako je gol Slobode za 1:1 regularan.