open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u PBiH
Mehmedović: Nasmijte se američkim sankcijama, to je stav svih onih koji su glasali za izbor Čavare
"Nasmijte se američkim sankcijama" – to je stav svih onih koji su glasali za izbor Marinka Čavare. To je ismijavanje Amerike. Američka ambasada je dala saopćenje o ovome, ali je to očiti autogol, kazao je zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović, komentirajući izbor rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta BiH.
03.12.2022. u 13:08
get url
text

Šemdudin Mehmedović u svom saopćenju objašnjava sliku današnje politike.

VEZANI TEKST - Kojović nekad: Čavara dočekao zločinca Kordića, neću glasati za njega; Kojović danas: Glasao za Čavaru

- Milorad Dodik dobija izbore na političkom marketingu američkih sankcija koje ga samo ojačaju u biračkom tijelu u RS. Da mu je Putin uveo sankcije, izgubio bi izbore. HDZ i Osmorka se s guštom nasmijala Gabriel Escobaru i "ugoditi Hrvatima", što se pretvorilo u "ugoditi Hrvatima pod američkim sankcijama" - kazao je Mehmedović.

On dodaje da je "očito nastupila blokada mozga uloge međunarodne zajednice u BiH: Čavara i Dodik ismijavaju Schmidtove odluke i američku ulogu, šalje nam se signal da su nadmoćni i nedodirljivi. Osmorka je glasanjem za Čavaru izgubila svaki autoritet, pogaženi su svi principi. Od sad će se zvati Crnolistosmorka ili Čavarosmorka".

- Nije baš neko mikro imenovanje - Marinko Čavara imenovan je za prvog zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Za izbor "crnolistaša" Čavare glasali su zastupnici HDZ-a, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i stranaka "Osmorke", osim Sabina Ćudić iz NS koja je glasala protiv. Marinko Čavara je na američkoj "crnoj listi" zbog blokada oko formiranja Vlade Federacije BiH i imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH. Ukratko, ožive ga zbog zasluga u blokadama, a Schmidt može plakati nad svojom deblokadom. Baš su ga ponizili. Ili sve nas - poručuje Mehmedović te dodaje:

VEZANI TEKST - Dvostruka igra Naše stranke: Kako bi Ćudić glasala da je njena ruka bila presudna za izbor Čavare i Radmanovića

- Deblokiranje Federacije BiH tako je završilo ismijavanjem Amerike – ili pak Amerika svima nama šalje poruku da su "neki ipak jednakiji". To je suština cijele priče. Amerika je jedini najveći prijatelj BiH i to s ponosom ističem, ali imam utisak da najveći prijatelj kažnjava nečije ponašanje na račun svog ugleda. Ovim je HDZ, HNS, Dodik, Osmorka kaznila Ameriku. Amerika je dobila poruku od Čovića, Nikšića, Dodika i Konakovića. Ko zapravo treba shvatiti: Amerika ili mi koji nismo dovoljno "jednakiji" od drugih. Američki sistem vrijednosti ne važi u Bosni! - naglasio je zastupnik Mehmedović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.