open-navfaktor-logo
search
Oštar komentar
Mehmedović: Za "Osmorku" je HDZ uzorita europska partija koja njeguje europske vrijednosti
Šemsudin Mehmedović, stari / novi državni zastupnik Stranke demokratske akcije, poručio je da se "srpski svet realizira".
18.11.2022. u 10:06
get url
text

- U Crnoj Gori protesti sa porukom da se Crnom Gorom neće upravljati iz drugih država. To se tiče i nas. Očito je u toku tiha predaja Crne Gore ili dijela Crne Gore "rusko-srpskom svetu". Upravo ono što se čeka sa državnom imovinom u BiH. Vidjeli smo kako je Schmidt Federaciju tiho i podmuklo predao u ruke Zagreba i HDZ-u BiH. U nas bitka za fotelje i dodvoravanje i prestrojavanje u hodu povodom nove podjele zona utjecaja i političke kontrole nad Bosnom i Bošnjacima i njenim građanima.

Možete li zamisliti da "Osmorka" i sve probosanske snage urade isto u BiH sa porukom "nećemo dozvoliti da se sa BiH upravlja iz drugih država"? Ne možemo. Jer "Osmorka" smatra da je HDZ uzorita europska partija koja njeguje europske vrijednosti. Čović nije dio kriminala niti krimanalac. Jer kako su poručili iz "Osmorke", "kriminalni režim odlazi u opoziciju". A Čović je poštenjačina koja je demonstirala svojom grandioznom vilom i imanjem u Mostaru da ni hrvatska muha, a kamoli hrvatski čovjek ili ne daj Bože, visoki predstavnik, neće progovoriti protiv nekretninskog krunisanja u Mostaru prije više godina.

Čak nije zasmetalo što je Schmidt vrlo vrlo snažnu poruku poslao što nije prisustvovao inauguraciji članova Predsjedništva, dijelom i zbog neprihavatanja i tihog bojkota Komšića pa čestitku čak ni taj dan inauguruacije poslao, već opet vrlo vrlo "znakovito" dan kasnije poslao čestitku kojom se izrugao BiH govoreći o evropskom putu nakon što nije bonskim ovlastima tretirao presudu u slučaju "Sejdić-Finici" ili "Zornić" već ispunjavao javni diktat Zagreba oko izbornog zakona. Ako je SDA pravila greške, nemojte vi, drugovi! - poručio je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.