U javnost je dospio i notarski ugovor iz maja ove godine koji prikazuje da je Mektić kupio stan od Cvijetića u centru Banje Luke. Stan veličine 62 metra kvadratna i garaža koštali su Mektića 102.000 KM.

U intervjuu koji je dao za N1, Mektić je kazao "da ne vidi ništa sporno u kupovini nekretnina od osumnjičenog za prodaju narkotika", iako je ranije obavljao dužnost ministra sigurnosti BiH.

- Ako se dokaže da je kriv, neka odgovara, šta mu Dragan Mektić može – poručio je.

Stan je, kako je pojasnio, kupio djeci koja žive i rade u Banjoj Luci, a dobio ga je i na odgođeno plaćanje.

- Stan nije bio pod nikakvim opterećenjima. Niko nije stavio blokadu na taj stan. Koliko znam, on ima još dva ili tri stana u Banjoj Luci koje prodaje. Šta da radim sad, mogao sam da sam htio zamuljati to na nekog drugog, ali sam išao javno i transparentno kod notara – pojasnio je Mektić.

Istakao je i da je blizak prijatelj sa Cvijetićevim ocem, s kojim je radio u policiji, a od koga je Cvijetić naslijedio i firmu.

Podsjetimo, nekadašnji Mektićev savjetnik uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije "Transporter". Sumnjiči se da je bio na čelu grupe koja je tone kokaina nabavljala iz Južne Amerike. U februaru ove godine je pušten iz pritvora.