open-navfaktor-logo
search
Incident
Mektić: Ne bojim se, ali je paljenje automobila u Bijeljini možda poruka i meni
Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta, kaže bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine
16.01.2020. u 10:46
get url
text

- Ne bojim se, ali ne mogu isključiti da nešto takvo naprave i meni – kazao je za Faktor dojučerašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u komentaru na sinoćnji incident u Bijeljini u kojem je zapaljen automobil "renault" njegovog bivšeg savjetnika Andrije Kulića.

Mektić, sada zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, naglasio je kako je poduzeo sve za svoju sigurnost.

- Moguće je da je ovo šira poruka kriminalnih grupa, pa i lično meni. Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta. Sprega mafije i politike je očigledna. Praktično, mafija je partner vlasti. 

Svako ko se drzne da priča o korupciji postaje njihov neprijatelj. Ovo je mafijaška država, a najveći problem predstavlja neefikasno kriminilizovano tužilaštvo. Nažalost, građani Bosne i Hercegovine prepušteni su sami sebi. Samoodbrana je jedini način da se koliko toliko zaštitimo – istakao je Mektić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.