VEZANI TEKST - Raspodjela oko 700.000 KM od Turističke zajednice KS: Novac za članove NiP-a, jarane, poslovne partnere...

Konaković je napisao da je "stručni i pošteni" kandidat Naroda i pravde za načelnika Ilidže Nermin Muzur.

- Nisam želio učestvovati u kampanji u kojoj se kandidati Naroda i pravde ponašaju kao djeca te se rasplaču i kroz plač možete čuti: "Tužit ću te mami!" A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke bez mišljenja i pameti koji odjednom postadoše eksperti za sve - kazao je na početku reagiranja Memić.

Ipak, dodaje, nije mogao prešutjeti iznesene tvrdnje "Konakovića i njegovih marioneta".

Konakovićeve tvrdnje sa Facebooka su sinoć na društvenim mrežama izazvale pravu eksploziju reakcija i podsmijeha. U vezi s tvrdnjama da mu se javio investitor, većina je zaključila da takvo pisanje Konakovića spada u kategoriju - nije se desilo. Tačnije, mnogi su skloni vjerovati da je Konaković doslovno cijelu priču izmislio. 

 

Status Elmedina Konakovića u kojem proziva "ljude koji vode procese na Ilidži"

Nastavak reagiranja načelnika Memića u nastavku prenosimo u cijelosti: 

- Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska, zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja također krivično djelo.

Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža.

Insistiranjem na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vijećnika i načelnika traju četiri godine.

Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate, što lažete?!

Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove, tužio bih vas, ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas da prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.

Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini!