open-navfaktor-logo
search
Nova Vlada TK
Mešalić: Hvala vam, "ljevičari", jer ste nas isporučili Draganu Čoviću
Zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) Mahir Mešalić reagirao je na odluku SDP-a, Naše stranke, SBB-a i PDA da u Vladu TK imenuju i kadar HDZ-a BiH, iako ta stranka nema nijednog zastupnika u Skupštini TK.
Samir Šišić
25.01.2021. u 14:19
get url
text

VEZANI TEKST - SDP, PDA, Naša stranka i SBB uvode i HDZ u Vladu TK, iako HDZ nema čak ni zastupnika u Skupštini

- Veliki "ljevičari” budućeg premijera Kadrije Hodžića, pod dirigentskom palicom PDA, sutra će imenovati "eksperta” iz HDZ-a za ministra zdravstva, iako HDZ nema niti jedan mandat u Skupštini TK – napisao je Mešalić.

Ocijenio je da je prvi potez koalicija PDA, SDP-a, Naše stranke i SBB-a "unikatan i jedinstven", jer, pojasnio je, povjeriti zdravstvo u doba pandemije i nabavke vakcina prvom ešalonu HDZ kadrova predstavlja još jedan u nizu poteza da se posrnuli PDA preko HDZ-a vrati i na federalni nivo.

- Sve u svrhu očuvanja kontrole nad RMU Banovići i još puno toga. Druga svrha izbora HDZ kadra su jaki farmaceutski lobiji kojima se niko osim rijetkih pojedinaca smije suprotstaviti! Hvala vam, "ljevičari”, što nas, građane TK, u ovo teško doba po zdravstveni sistem, isporučiste Draganu Čoviću! Toliko o stručnosti, kompetentnosti i građanskoj orijentiranosti nove privatne "urnebes Vlade TK”! PDA i SBB će na kraju iskoristiti SDP i NS za svoje "rabote”, ali kad se sve podvuče, velika šteta će biti učinjena – napisao je Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.