open-navfaktor-logo
search
Doček za zvijezdu
Mesut Ozil stigao u Istanbul: Uvijek sam navijao za Fenerbahče, ovo je ostvarenje sna
U sklopu nastavka pregovora za transfer u istanbulski Fenerbahče, Mesut Ozil je sinoć privatnim avionom iz Londona doputovao u Istanbul, javlja Anadolu Agency (AA).
18.01.2021. u 08:50
get url
text

Ozila je na aerodromu Ataturk u Istanbulu dočekala delegacija istanbulskog kluba sačinjena od članova Upravnog odbora Fenerbahcea Mustafe Kemala Danabasa i Selahattina Bakija, te sportski direktor i proslavljeni turski fudbaler Emre Belozoglu.

U sklopu COVID-19 protokola, Ozil je u Londonu, gdje je ranije nastupao za Arsenal, u svom domu boravio u četverodnevnom karantinu, nakon kojeg je došao u Istanbul gdje će također u karantin, u skladu s naredbama Ministarstva zdravstva Turske.

Proslavljeni fudbaler je po dolasku na aerodrom kazao da je eventualni transfer u Fenerbahče za njega ostvarenje sna.

- Veoma sam uzbuđen, uvijek sam navijao za Fenerbahce. Ovo nije samo za Fener ostvarenje sna, ovo je ostvarenje sna i za mene. Čekam da obučem dres i nadam se da ćemo s timskim kolegama biti uspješni. Nemam ništa dodati od silnog uzbuđenja - rekao je Ozil po dolasku u Istanbul.

Ozil je izrazio zahvalnost i navijačima Fenerbahčea, koji su mu pružili veliku podršku i izrazili želju da ga vide u dresu istanbulskih Žuto-plavih.

Emre Belozoglu je izrazio nadu da će procedura oko transfera Ozila u Fenerbahce biti uspješna u potpunosti.

- Nadam se godinama u kojima ćemo zajedno osvajati trofeje. Mesut je jedna od najvećih zvijezda fudbala ove naše zemlje, ali i svijeta. Pred nama su dva, tri dana procedura, onda ćemo izaći sa zajedničkom izjavom - kazao je sportski direktor turskog superligaša.

Ozil, koji je najplaćeniji igrač u historiji Arsenala, igrao je u svakoj utakmici Premier lige pod vodstvom Mikela Artete sve dok u martu prošle godine sezona nije zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, a od tada se nije pojavljivao na terenu.

Ozil je tokom karijere igrao za Schalke 04, Werder, Real Madrid i Arsenal u koji je stigao 2013. godine. Za klub sa Emiratesa odigrao je 254 takmičarske utakmice i postigao 44 gola. U dresu reprezentacije Njemačke, od koje se oprostio 2018. godine, nastupio je 92 puta uz 23 pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.