VEZANI TEKST - Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članice EU

- Frajer se outao, rekao je da disfunkcionalna država, a tamo je išao na svadbe, ne može u EU? A šta je s Ukrajinom? U kameru HTV-a taj princ iz kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca, maznute u privatizaciji, objašnjava da se Plenković bori za njih. Ukrajina i Moldavija su bolje od BiH? Uvjeti se postavljaju o izbornoj reformi, što to njima znači? To je jedan hladni, sadistički cinizam. Uništavaju se Hrvati u BiH. Grlić Radman bi radio u kotlovnici da ga nisam poslao za ambasadora u Budimpeštu. Sramoti nas taj tip - rekao je.

Kazao je da je ovo bila rijetka šansa da se BiH uvede u EU prostor. Rekao je da mu je drago da se Ukrajini dao status kandidata kao nadu da će jednog dana ući u EU, ali da se taj status moralo dati i BiH te da se hrvatska vlada za to morala zauzeti. Ustvrdio je i da je Plenković jučer glumio da se zauzeo za Hrvate iz BiH i druge građane BiH. 

- Bezdušni ćate u Briselu se ponašaju kao da se sve vrti oko njih - kaže.

VEZANI TEKST - Na HRT-u šovinističke uvrede: "Baščaršijski foliranti, nakon neviđene klaonice u ratu, sada žele građansku državu"

O Plenkoviću je rekao:

- Taj čovjek stalno laže, to su te udbaške metode laganja. Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovakvo laganje... Grlić Radman kaže da je BiH disfunkcionalna, a Ukrajina može koja se raspada pod ratom. Ali BiH idemo uništiti. To je valjda da se Plenkovićev projekt "Ljubimac" ne ugrozi. Umirem od stida. Umirem od stida, a ne bih trebao.

Ponovo se osvrnuo na pismo slovenskog predsjednika Boruta Pahora za koje je rekao da je bilo u koordinaciji s njim te da su ga poslali Slovenci jer to ima veći integritet nego da ga je poslao hrvatski predsjednik. 

- Ovo što su Slovenci napravili je džentlmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih - poručio je Milanović.

- Ono što je Plenković rekao u Briselu je hladna sadistička izdaja Hrvatske. Ono što je Evropsko vijeće usvojilo jučer je bezobrazni cinizam, a Plenković se još time hvali. Kada će BiH dobiti status kandidata? Nikada jer nekima ne odgovora da se to ispuni, a to neće biti ni prije izbora jer žele pokrasti izbore. U BiH postoje oni kojima je nevjerovatno stalo da BiH napreduje prema EU – to su Hrvati, oni su najbliži EU. Drugi ne mogu reći da su protiv. Srbi vide tu svoj interes, bošnjačke strukture su jednoglasno podržale i tražile da BiH dobije status kandidata odmah. Šta je Plenković poručio? Šta je Grlić Radman poručio – da je BiH disfunkcionalna država i da ne može biti kandidat. Šta je s Ukrajinom? BiH je za Ukrajinu bila Švicarska, ne svojom voljom jer ima kvazi kolonijalnu upravljačku strukturu koja zadnjih 10 godina nije radila ništa. U kamere je princ od kafilerije (Grlić Radman), objašnjava da je BiH hrpa smeća i vapaj Hrvata, Srba i Bošnjaka koji je jedinstven otežava tačkama 20. i 21. Evropsko vijeće postavlja uvjete u kojem se općenito navodi izborna reforma i kaže da će se odmah kada to naprave EK pozabaviti time. Zašto se to radi? Ako nemaju mozga, imaju li srca?”, upitao je.