open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović: Izetbegović je najveći predstavnik Bošnjaka, drago mi je što smo se sastali
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u izjavi za medije osvrnuo se na jučerašnji sastanak sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
29.09.2021. u 13:28
get url
text

VEZANI TEKST - Susret u Zagrebu: O čemu su razgovarali Izetbegović i Milanović

- To je dobro što se dogodilo, trebalo se dogoditi prije deset godina. Sada je došao, drago mi je zbog toga. Mislim da je prostor za saradnju Hrvata i Bošnjaka velik. To ne treba ići na štetu Srba.

S Izetbegovićem nisam razgovarao o Željku Komšiću. Izetbegović je, ne jedini, nego najveći predstavnik bošnjačkog naroda - kazao je Milanović.

Govorio je i o članu Predsjedništva BiH.

- Dodik je na određeni način talac situacije u RS-u i elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega. Ja mislim da on uopće nije radikalan, ali u jednom trenutku to postaje malo neozbiljno. To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona. Prvo, ne bih nikad prijetio, drugo ne mogu takve gluposti pričati - istakao je Milanović dodajući da je prijetiti vojskom RS-a jednako tome.

Otkrio je otkud na sastanku i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

- Mesić me nazvao i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Vjerojatno se i Izetbegović osjećao bolje. Inicijator sastanka sam ja, prije godinu, sad se to dogodilo. Nije uobičajeno, ali tako je bilo - rekao je o dolasku Mesića na sastanak. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.