open-navfaktor-logo
search
Predsjednički izbori
Milanović pobjeđuje: Ljudi, hvala vam!
Širom Hrvatske jutros su otvorena birališta čime je počeo drugi krug predsjedničkih izbora
05.01.2020. u 19:06
get url
text
Zoran Milanović najvjerovatnije pobjeđuje


Rezultati prvih izlaznih anketa koje je za HRT, RTL i Novu TV provela agencija Ipsos Puls su sljedeći:

Milanović 53.25 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 46.75 posto glasova, javljaju hrvatski mediji.

- Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest mjesci. Ljudi, hvala vam! - napisao je Milanović na Facebooku nakon objave prvih anketa.

Milijan Brkić je na pitanje ima li nade za Grabar-Kitarović nakon ovakvih anketa prvo zahvalio svim biračima.

- Čestitao bih Milanoviću na ovom jako dobrom rezultatu, čestitam i Grabar-Kitarović. Pričekajmo rezultate DIP-a - rekao je Brkić i dodao da je on uvijek optimističan.

Poručio je i kako ovo ne smatra svojim osobnim neuspjehom.

- Dao sam svoj maksimum. Nemojmo tražiti pogreške u drugima, nego u nama samima. Ostavimo crne labudove iza nas - rekao je Brkić.

- Ovo su samo izlazne ankete. Do sada su pogađale, nadam se da će ostati tako - rekao je Orsat Miljenić, šef stožera Zorana Milanovića u reakciji na izlazne ankete, javlja Index.hr.

Prva reakcija SDP-ovca Arsena Bauka: "Nadao sam se i nadam se da će se ovo podudarati s DIP-ovim rezultatima. Nadam se da je to to. U prvom krugu su pogodili u decimalu."

U stožeru Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa zavladao je muk.

Ivan Anušić, šef izbornog štaba Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako ankete nisu ohrabrujuće, ali treba pričekati prve rezultate.

- Ovo će biti dosta teško stići. Neke županije su kaskale, u Slavoniji je izlaznost mala i zbog toga jer se veliki broj ljudi iselio. Očito velik broj Škorinih birača nije glasao ili su čak glasali za Milanovića - rekao je Anušić.

Širom Hrvatske jutros su otvorena birališta čime je počeo drugi krug predsjedničkih izbora, a u utrci za šefa države bore se aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i bivši predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović, ispred Socijaldemokratske partije (SDP), a riječ je o kandidatima koji su dobili najviše glasova u prvom krugu izbora održanom 22. decembra prošle godine.

Pravo glasa na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj ima ukupno 3.860.095 registriranih birača, od čega 3.681.175 birača s prebivalištem u Hrvatskoj i 178.920 birača bez prebivališta u zemlji, odnosno u inostranstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.