open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović: Predstavnici Hrvata u BiH će sami odlučiti s kim će, ovo je vaša kuća i intimni prostor
Na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Postrojbe posebnih namjena "Gavran 2" predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je tu postrojbu HVO-a.
03.12.2022. u 17:48
get url
text

Na ovom obilježavanju Milanović se osvrnuo i na političku situaciju u Bosni i Herecgovini, kazavši kako se Hrvatska neće miješati u priču oko formiranja vladajućih većina.

- Naš zadatak je da vi iz ovog materijala kojeg ste izborili na demokratskim izborima možete tkati. Naš posao je da taj magazin ne bude prazan, da imate iz čega tkati. Sada će predstavnici hrvatskog naroda sami odlučiti s kim će i kako će. Tu, po meni, moj posao i posao hrvatske zakonodavne vlasti naprosto zastaje. Ovo je vaša kuća i to su stvari vašeg intimnog prostora - kazao je predsjednik Hrvatske.

Dodao je kako se Hrvatska mora ugledati na Austriju, koja je nedavno zaprijetila da neće dopustiti širenje šengenske zone, ako se ne poštuju neki njihovi zahtjevi.

- Tako se bori za nacionalne interese, to moramo raditi i mi. Ne kinjiti i tlačiti druge, ne iživljavati se na slabijima, jer kako to izgleda vidi se u primjeru BiH kad se brojniji u političkim prostoru nameće malobrojnijem i to pokušava prikriti i zaogrnuti nekakvim visokim idealima i vrijednostima - poručio je Milanović.

Istakao je kako skepticizam prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini proizlazi iz neznanja, a takvog neznanja ima i među Hrvatima u Hrvatskoj.

- Želim da se ovdje zadržite, da budete ono što jeste, a to je ponosan i neiskorjenjiv narod. Korijen je dubok i zdrav, i bez obzira na našu i vašu brojnost, mi ostajemo, mi ne nestajemo, mi smo ovdje i želimo normalan i zdrav suživot sa svojim susjedima, partnerima bilo to Srbi ili Bošnjaci – zaključio je svoj govor predsjednik Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.