Kako je potvrđeno za Faktor iz dobro obaviještenih izvora, Milanović je ovu rečenicu izgovorio pred okupljenim predsjednicima država u regionu. 

VEZANI TEKST - Milanović: Inzkova odluka nije opravdana, nije svaki genocid isti, Dodik nije najveći problem u BiH

Domaćin ovogodišnjeg susreta bio je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, a kodomaćin predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Sastanku su prisustvovali predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Stevo Pendarovski, Bajram Begaj i Vjosa Osmani - Sadriu. 

Oštro je reagirao direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić. 

- Zoran Milanović bi bio obična ljudska slina kad ne bi bio fašističko smeće. I evo zašto vam Izborni zakon nikad neće proći: jer ovaj put znamo da je to uvod u novu i masovniju Srebrenicu. I da, Uredu predsjednika Hrvatske, j...m vam mater - poručio je Suljagić. 

Ovo nije prvi put da Milanović negira genocid u Srebrenici. Krajem prošle godine kazao je: 

- Postoje genocidi i genocidi, postoji genocid nad Židovima, postoji genocid u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj je definiran kao genocid. A genocid ima vrlo širok raspon. Postoji Jasenovac. Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Ta priča da je svaka žrtva ista, ni govora. Ne želite da je svaka žrtva ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije.

Njegovi skandalozni istupi i izjave kojima negira genocid u Srebrenici naišli su i tada na žestoke osude kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini.