open-navfaktor-logo
search
Treniraju u Butmiru
Mlada reprezentacija BiH počela pripreme za duele s Velsom i Moldavijom
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži, a u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odradili su i prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacione mečeve sa Velsom i Moldavijom.
31.08.2020. u 20:02
get url
text

Na današnjem treningu nije bilo igrača Sarajeva koji su danas igrali za svoj klub meč sa Radnikom u Bijeljini.

Selektor Slobodan Starčević se suočio sa dosta otkaza, te je spisak izmjenjen u odnosu na onaj koji je objavljen prije nekoliko dana.

Klubovi nisu dozvolili dolazak Ermedinu Demiroviću, Jusufu Gazibegoviću, Amaru Dediću i Benjaminu Hadžiću. Amar Ćatić je pozitivan na koronavirus, dok je Nermin Hajdarević u izolaciji zbog pozitivnih slučajeva u njegovom klubu. Osim njih Vladan Danilović je pozvan u "A" tim.

Naknadne pozive su dobili Amar Begić (Mladost), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Andrej Đokanović (Sarajevo), Saša Maksimović (Sloboda), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Nedim Hadžić (Mladost) i Anes Mašić (Zrinjski).

- Imali smo dosta otkaza pred ovo okupljanje, ali sastavili smo spisak od 25 igrača. Sve su to talentovani fudbaleri i vjerujem da će uspjeti da odgovore na sve naše zahtjeve. Prije svega, očekujemo da odigramo dobru utakmicu protiv Velsa, te da dođemo do povoljnog rezultata. Raduje nas da su igrači poput Danilovića, Šerbečića i Šabanadžovića dobili poziv u "A" reprezentaciju. Cilj nam i jeste da se ovi igrači svojim radom i dobrim utakmicama u "U-21" selekciji nametnu selektoru "A" tima - kazao je selektor mlade reprezentacije Slobodan Starčević

O susretu s Velsom Starčević kaže:

- Vels takođe ima svoje probleme. Niko ne može da izbjegne probleme u ovo vrijeme. Tri standardna igrača su im dobili poziv u "A" tim. Imaju i nekih novih imena i sastav će im biti izmjenjen u odnosu na meč u Velsu. Mi smo svjesni da su oni jedna veoma kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji nastupaju u jakim engleskim klubovima. Uzećemo sve to u obzir i spremićemo tim da odigra dobru utakmicu i da pokušamo doći do pobjede.

Imad Rondić je istakao kako se uvijek sa zadovoljstvom odaziva pozivima na pripreme reprezentacije.

- Velika je čast dobiti poziv u nacionalnu selekciju i uvijek ću sa zadovoljstvom da se odazovem pozivu u reprezentaciju. Slijedi nam teška utakmica protiv ekipe koja igra čvrsto. Mi imamo dobru ekipu, dobra je atmosfera i nadamo se pozitivnim rezultatima - kazao je Rondić.

Ševkija Resić takođe očekuje tešku utakmicu:

- Sezonu sam počeo na jako dobar način i selektor je to primjetio pa sam pozvan u reprezentaciju. Ovo je nagrada za sav trud koji sam uložio i zahvalan sam na pozivu. Nadam se da ću opravdati povjerenje i da će ekipa u narednim utakmicama ostvariti pobjede. Trenutno razmišljamo samo o Velsu. Bit će teško, ali mi idemo na tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.