Policija u Smederevu, identifikovala je N. K. (44) iz tog grada za kojeg se sumnja da je 21. septembra počinio krivično djelo teško ubistvo u jednom lokalu kod pijace u Smederevu, a motiv jezivog ubistva je, kako srbijanski Blic saznaje, novac koji je ubijeni Živko I. dobio nakon prodaje kuće.

N. K. je muškarca izbo nožem više od 70 puta, a potom mu prerezao vrat. 

Prema riječima mještana, Živko I. prodao je kuću kako bi kupio lokal u kome je pronađeno njegovo tijelo.

- Taj lokal nalazi se u tržnom centru koji ne radi. U blizini se nalaze dvije kafane i dva lokala koji nikada nisu radili. Jedan od tih objekata kupio je i Živko, ali ne kako bi se bavio trgovinom nego je htio da živi tu - ispričale su šokirane komšije.

Sagovornik je naveo i da je tog dana ispred lokala bio veliki broj policije, te da nikome nije jasno zašto je Živko ubijen.

- To je stariji čovjek, znao sam ga iz viđenja. Niko ništa ne priča, ne znamo šta bi mogao biti motiv, niti ko ga je ubio - naveo je on.

Tijelo ubijenog muškarca Živko I. nađeno je prije tri dana u jednom objektu kod pijace u Smederevu. Policija je došla do saznanja da je N. K. odmah po izvršenju krivičnog djela, napustio Srbiju i pobjegao u Mađarsku.