open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Može li Željo na Koševu smanjiti bodovni zaostatak za Sarajevom?
Najzanimljivija utakmica 16. kola PLBiH igra se danas od 17 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje Sarajevo u 117. gradskom derbiju dočekuje Željezničar
03.11.2018. u 09:05
get url
text

Pet susreta 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas, a u fokusu će svakako biti gradski derbi između Sarajeva i Željezničara

U terminu od 13.30 sati igrat će se četiri susreta. Čelik će prekid serije od tri utakmice bez pobjede tražiti na domaćem terenu protiv Radnika, dok će se u Krupi na Vrbasu sastati dva s trenutno najlošijim nizovima.

Domaća Krupa za pobjede u PLBiH ne zna već šest kola, a gosti iz Tuzle slast pobjede nisu osjetili u posljednjih pet premijerligaških mečeva. Iako je Sloboda u komotnijoj situaciji u odnosu na "fenjeraša", izabranici Zlatana Nalića sigurno žele prekinuti crnu seriju.

Slobodin gradski rival Tuzla City će na Tušnju ugostiti GOŠK, dok će Zvijezda 09, koja je u prošlom kolu na Grbavici iznenadila Željezničar, biti domaćin aktuelnom prvaku Zrinjskom.

Najzanimljivija utakmica 16. kola PLBiH igra se danas od 17 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje Sarajevo u 117. gradskom derbiju dočekuje Željezničar. 

Nakon što su izgubili u Gabeli od GOŠK-a, izabranici Husrefa Musemića žele pobjedu protiv gradskog rivala kojom bi se dodatno učvrstili na liderskoj poziciji. Trener Sarajeva Husref Musemić naglasio je kako njegovu ekipu poraz od GOŠK-a, te da je vrijeme da Sarajevo pobijedi Željezničar.

- Preuzimamo ulogu favorita, ali znamo da jedan detalj može odrediti tok utakmice i moramo biti oprezni. Trenutna forma, kvalitet i pozicija na tabeli ništa ne znače na derbiju. Kadrovski problemi Željezničara nas neće zavarati, favoriti smo i želimo pobjedu. Možda je poraz od GOŠK-a došao u pravo vrijeme - izjavio je Musemić.

Željezničar već duže vrijeme igra loše i ne uspijeva izaći iz rezultatske krize, čak ni nakon gostujuće pobjede protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog u Mostaru. Poraz u posljednjem kolu, na domaćem terenu od Zvijezde 09, ozbiljno je uzdrmao Željezničar.

Trener Plavih Milomir Odović ističe da njegov tim ima snagu da se suprotstavi Sarajevu, te da će pokušati pokazati da je ekipa izašla iz krize rezultata.

- Ne trebam posebno motivisati igrače za ovakav meč, ali mislim da je Sarajevo trenutno u boljoj situaciji. Ipak, i ranije smo vidjeli da to ništa ne mora da znači. Imamo dobar sastav koji im se može suprotstaviti, ali neće biti lako. Igrali smo dobro protiv jakih protivnika i mislim da su igrači shvatili da borbom možemo doći do pobjede - kazao je Odović.

Sarajevo trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Željezničar, a pitanje je može li tim sa Grbavice eventualnom popbjedom smanjiti bodovni zaostatak u odnosu na Željezničar.

Premijer liga BiH, 16. kolo:
Subota, 3. novembra:
Krupa - Sloboda (13.30 sati)
Čelik - Radnik (13.30)
Zvijezda 09 - Zrinjski (13.30)
Tuzla City - Gošk (13.30)
Sarajevo - Željezničar (17.00)

Nedjelja, 4. novembra:
Široki Brijeg - Mladost (16.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.