open-navfaktor-logo
search
Pojašnjenje
Musa o nabavci respiratora: Zavod je učestvovao u pripremi podataka i komunikaciji sa bolnicama
U ugovoru koji je potpisan između Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i firme FH Srebrena malina, koja je izvršila spornu nabavku respiratora za Federaciju Bosne i Hercegovine, navodi se da je osoba iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH zajedno sa osobom iz FUCZ-a zadužena za prijem i pregled robe.
30.04.2020. u 13:37
get url
text

S tim u vezi je od Zavoda za javno zdravstvo FBiH, institucije iz koje su ranije isticali da nisu bili uključeni u proces nabavke, na današnjoj konferenciji za medije zatražen odgovor na pitanje da li je Zavod utvrdio specifikacije uređaja, te koji su tačno respiratori nabavljeni i da li se oni mogu koristiti u odjelima intezivne njege.

- Ja u ovom trenutku mogu reći ono što je rekao i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH dr. Davod Pehar, a to je da je Zavod zapravo učestvovao samo u pripremi podataka i komunikaciji sa zdravstvenim ustanovama na terenu o potrebama za respiratorima – izjavio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa.

Musa je najavio da će dodatne informacije dati dr. Pehar i Zavod za javno zdravstvo FBiH službenim saopćenjem za javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.