Srijeda, 27.05.2020.

Svečanost u NPS

Muzičkim putovanjem kroz kulture obilježena 96. godišnjica osnivanja Republike Turske

FOTO: Muhidin Živojević

Večeras će zajedničkim jezikom govoriti kultura i umjetnost. Večeras ćemo vidjeti sličnosti između naše dvije kulture. Neka naše prijateljstvo i bratstvo budu vječni- poručio je  Haldun Koc, turski ambasador u BiH

U Narodnom pozorištu Sarajevo, večeras, u 20 sati, počeo je koncert "Muzičko putovanje kroz kulture", koji ovaj Hram kulture na Obali, povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske, organizira u saradnji sa Turskom ambasadom u BiH.

Na koncert su stigle brojne zvanice iz javnog života naše zemlje i Turske, kao i iz diplomatskog kora.

-Večeras će zajedničkim jezikom govoriti kultura i umjetnost. Večeras ćemo vidjeti sličnosti između naše dvije kulture. Neka naše prijateljstvo i bratstvo budu vječni- poručio je  Haldun Koc, turski ambasador u BiH, ističući da najveće zasluge za realizaciju koncerta idu njegovoj suprugi Pinar.

Zvucima klasične muzike i melodija iz turske baštine prisutne su počastili proslavljeni turski umjetnici Ruya Taner, pianistica, te Dincer Ozer, perkusionist, a podršku na sceni dala su im i dva bh. umjetnika: Lejla Jusić (sopranistica) i Emir Nuhanović (klarinetist).

U realizaciji ovog projekta učestvovali su kulturni centar "Yunus Emre" i kompanija Šišedžam.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh