open-navfaktor-logo
search
Promjena trenera
Na klupu Barce dolazi Pjanićev fudbalski uzor: Bh. veznjaku otvorena vrata Nou Campa
Era Ronalda Koemana na klupi Barcelone neslavno je završila.
28.10.2021. u 13:03
get url
text

Nizozemac je otpušten poslije poraza Katalonaca u predgrađu Madrida od Rayo Vallecana. Bio je to treći poraz koji je Barcelona upisala u prvih 10 utakmica u španskoj Primeri, dok su u Ligi prvaka doživjeli dva debakla protiv Bayerna i Benfice.

Koeman s klupe odlazi s jednim peharom i to onog španskog Kupa i punim koferom novca, jer za otkaz će dobiti otpremninu od 12 miliona eura.

VEZANI TEKST - Miralem Pjanić poručio: Vraćam se u Barcelonu
 

Njegova era na Nou Campu propraćena je brojnim turbulencijama. U mandatu Koemana promijenjen je predsjednik kluba, Barcelona je upala u tešku finansijsku krizu, a kao šlag na tortu došao je odlazak Lionela Messija pred start aktuelne sezone.

Koeman će se pohvaliti da je tokom manadata u vatru gurnuo neke mlade igrače, a u Barceloni sasvim sigurno ima onih koji se i raduju njegovom odlasku. Naročito oni koji su jasno govorili da trener uopće nije komunicirao s njima.

VEZANI TEKST - Pjanić otvorio dušu: Koeman me nije poštovao, poslije sina Edina najviše volim igrati fudbal
 

Među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. Veznjak koji je stigao na Nou Camp iz Juventusa proveo je mandat za zaborav u Barceloni. Koeman mu ni u jednom trenutku nije dopustio kontinuitet, teško se sjetiti da li je ikada na dvije vezane utakmice bio starter pa je na kraju Pjanić spakovao kofere i otišao na posudbu u turskog prvaka Bešiktaš.

U Istanbulu će se Pjanić zadržati do kraja sezone, a onda se vratiti u Barcelonu. Na Nou Campu će ga dočekati novi trener. Vjerovatno legendarni veznjak Xavi Hernandez, s kojim bi Barca tokom dana trebala ozvaničiti saradnju.

Dodatni je to motiv Pjaniću da u Bešiktašu pruža više i tako se nametne novom strategu Blaugrane. Pogotovo jer mu je Xavi Hernandez fudbalski uzor, idol... Zasad mu dobro ide. U sedam utakmica je uknjižio četiri asistencije, po dvije u turskom prvenstvu i Ligi prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.