open-navfaktor-logo
search
Lapišnica - Ljubogošta
Na mjestu pogibije četiri uposlenice OŠ "Kovačići" bit će postavljena zaštitna ograda
Četiri uposlenice OŠ "Kovačići" poginule su kada je autobil u kojem su se vraćale u Sarajevo sa sahrane kolegici na Palama, sletio s kolovoza i završio u provaliji dubokoj 200 metara
13.05.2019. u 14:47
get url
text

Nakon teške saobraćajne nesreće 12. aprila ove godine na dijelu magistralnog puta Lapišnica - Ljubogošta, gdje su život izgubile četiri osobe, javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" dobilo je nalog da na toj dionici postaviti zaštitnu odbojnu ogradu u dužini od 100 metara.

To je urađeno na osnovu zaključka komisije koja je izvršila vanredan obilazak terena i snimanje saobraćajne signalizacije s ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja mogućih drugih nezgoda na toj dionici magistralnog puta.

Entitetsko Ministarstvo saobraćaja i veza formiralo je četveročlanu Komisiju za određivanje postavljanja saobraćajne signalizacije i opreme puta, koja je izvršila pregled lokacije.

Komisija je konstatovala da je ukupna dužina magistralnog puta M5, dionica međuentitetska granica RS Lapišnica - Ljubogošta 6.884 metara, a da tom dionicom dnevno prođe 7.464 vozila na dan (PGDS).

Podsjetimo, četiri uposlenice OŠ "Kovačići" poginule su kada je autobil u kojem su se vraćale u Sarajevo sa sahrane kolegice na Palama, sletio s kolovoza i završio u provaliji dubokoj 200 metara.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke.

Stradale su Merima Balkić (42) Lejla Sadiković (48), Almina Ćorović (70) i Mina Kadrić (58).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.