open-navfaktor-logo
search
Mostar
Na Vladi FBiH o stanju u rudnicima, radovima u tunelu Vranduk, ali i borcima
Javno preduzeće Ceste FBiH je za današnju sjednicu pripremilo detaljne izvještaje o stanju radova na izgradnji dionice ceste M-18 na prijevoju Karaula i rekonstrukciji tunela Vranduk
12.09.2019. u 10:33
get url
text
Vlada FBIH
Vlada FBIH

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata. Ove izmjene i dopune su učinjene jer proces revizije po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite ne bi mogao biti okončan zbog stalnog uvođenja novih korisnika u pravo.

Na dnevnom redu je i više odluka o utvrđivanju koeficijenata i osnovice za obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada korisnika boračko-invalidske zaštite.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić upoznat će Vladu FBiH o stanju u rudnicima uglja u FBiH i aktivnostima provedenim posljednjih dana.

Predviđeno je i izjašnjenje o predloženom izdvajanju 462.069 KM iz tekuće rezerve Vlade FBiH na ime finansijske pomoći ovogodišnjem Budžetu Grada Mostara.

Federalno ministarstvo finansija će upoznati Vladu FBiH o podacima iz konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta FBiH, kantona i općina, finansijskih planova vanbudžetskih fondova FBiH za prvo polugodište 2019. godine.

Pred članovima Federalne vlade je izvještaj o prošlogodišnjem provođenju Akcionog plana 2013.-2018. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za period 2013.-2023. godina.

Realizirajuči zaključak Vlade FBiH od 31.7.2019. godine, JP Ceste FBiH je za današnju sjednicu pripremilo detaljne izvještaje o stanju radova na izgradnji dionice ceste M-18 na prevoju Karaula i rekonstrukciji tunela Vranduk.

Na inicijativu Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada će razmatrati predložene izmjene Programa utroška 203.000 KM s kriterijima raspodjele, utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH, namijenjenih sufinansiranju zaštite nacionalnih spomenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.