open-navfaktor-logo
search
Izvori iz MORH-a
Nacional: Dron koji je pao u Zagrebu ukrajinski, bomba bila namijenjena Rusima
Nacional je jutros objavio, pozivajući se na izvor blizak hrvatskom Ministarstvu odbrane (MORH), da je utvrđeno da dron koji se krajem prošle sedmice srušio u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pripada ukrajinskim vojnim snagama, te da je imao bombu koja je bila namijenjena za aktivaciju na ruskim položajima u Ukrajini.
15.03.2022. u 13:11
get url
text

Isti izvor Nacionalu je otkrio da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli te je umjesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gdje je pala kada je ostala bez goriva.

Ostaje nepoznato je li se letjelica otela kontroli zbog ljudske pogreške ili je došlo do tehničke greške na letjelici, zbog koje je i završila u Zagrebu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je na bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da se daljnjom istragom želi utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj te je li riječ o grešci, sabotaži ili namjeri.

- To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorija je ova letjelica prošla - rekao je Plenković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.