Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

- Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodna dva vikenda vakcinacija vršila u Sarajevo City Centeru, Bingo City Centeru i Grand Centru na Ilidži, ukupno je u tržnim centrima za četiri vikenda vakcinisano više od 2.500 osoba - saopšteno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo uspjehom ove akcije, koju je Krizni štab Ministarstva zdravstva KS prvi pokrenuo.

- Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi - navodi se u saopštenju.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza Moderna vakcine je na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenja maske i održavanja distance u zatvorenom prostoru.