open-navfaktor-logo
search
Kultura stanovanja
Nakon "generalke" u stanu, kabasti otpad izbacili kroz prozor
Prije nego što je završilo na tlu, smeće se prvo "vihorilo" na velikom stablu koje se nalazi uz ovu stambenu zgradu
22.08.2019. u 15:03
get url
text

Stanovnici sarajevske ulice Envera Šehovića na Dolac Malti jutros su bili neugodno iznenađeni prizorom iza  jedne stambene zgrade u ovom naselju, poznatije kao "Šibica", gdje je nepoznata osoba, najvjerovatnije nekad u noćnim satima i vjerovatno sa nekog od balkona zgrade izbacila veću količinu kabastog otpada. 

Tepisi, jastuk, jorgan, spužve, pa čak i dijelovi ormara... stoje "uredno" bačeni na zelenoj površini iza zgrade, prostoru koji i pored toga izgleda dosta neuredno i zapušteno. Nedaleko od ove hrpe smeća, u ulazu jedne od zajedničkih prostorija također se vidi odloženi kabasti otpad.

{$galerijaFotografija}

U blizini zgrade nalazi se taksi-štand, a jedan od taksista koje smo zatekli na radnom mjestu kazao nam je da prije nego što je završilo na tlu, smeće se prvo "vihorilo" na velikom stablu koje se nalazi uz ovu stambenu zgradu.

Na mjesto događaja pozvani su i komunalni redari, koji su razgovarali sa stanarima i pokušavali utvrditi odakle je smeće dospjelo na zelenu površinu. 

Iz KJKP-a Rad nam danas nisu mogli dati konkretnu informaciju šta je utvrđeno u konkretnom slučaju, budući da, kako nam je pojasnio glasnogovornik ovog komunalnog preduzeća Mirza Ramić, redari svoje izvještaje dostavljaju tek na kraju radnog dana, zajedno sa fotodokumentacijom koja se sačini u svakom slučaju. 

Taj izvještaj se potom dostavlja komunalnoj inspekciji, koja pokreće postupak izricanja sankcija počiniocima ovakvih prekršaja. 

Smeće u ulici Envera Šehovića, 22.08.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.