open-navfaktor-logo
search
Uskoro zvanična potvrda
Nakon isključenja kantonalnih zastupnika u TK, SBB ostaje i bez vijećnika u Gradskom vijeću Tuzle
Nakon isključenja Lejle Vuković i Nedžada Hamzića iz Saveza za bolju budućnost - Fahrudin Radončić (SBB) ova stranka je ostala bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, a kako sada stvari stoje, ostat će i bez vijećnika u Gradskom vijeću Tuzle.
14.03.2022. u 16:28
get url
text
Nedžad Hamzić (gore lijevo) i vijećnici SBB-a u GV Tuzla
Nedžad Hamzić (gore lijevo) i vijećnici SBB-a u GV Tuzla

Naime, kako Faktor saznaje iz više pouzdanih izvora Sabiha Mujkanović Mujačić, šefica Kluba vijećnika SBB-a te vijećnici Omer Delalić i Lejla Osmančević, napustit će stranku nakon isključenja predsjednika Gradskog osbora SBB-a Tuzla Nedžada Hamzića.

VEZANI TEKST - SBB ostao bez zastupnika u TK: Nedžad Hamzić i Lejla Vuković isključeni iz stranke

Podsjećamo, Hamzić je, naveli su iz SBB-a, koristeći stranačku i zastupničku poziciju, između ostalog, zapošljavao članove uže porodice i druge sebi podobne ljude, zbog čega je potvrđena i optužnica protiv tri osobe. Općinski sud Tuzla u oktobru prošle godine, potvrdio je optužnicu protiv SBB-ovaca Jasenka Smajića (44), Omera Delalića (52) i Adise Mehić (45) iz Tuzle. Svi oni su zaposleni u Saobraćajnoj školi Tuzla i bili su članovi Komisije za provođenje intervjua u postupku zapošljavanja, a posao je dobila Amela Hamzić, supruga predsjednika SBB-a Tuzla. Dakle, iako je optužen zbog zapošljavanja njegove supruge, vijećnik Omer Delalić i dalje će ostati uz Hamzića.

Troje SBB-ovih vijećnika na odlasku, trenutno su dio većine u Gradskom vijeću Tuzla, koja podržava dugogodišnjeg gradonačelnika Jasmina Imamovića iz SDP-a.

- Što se mene lično tiče aktuelna većina u Gradskom vijeću Tuzla nije upitna - rekla je za Faktor Sabiha Mujkanović Mujačić i dodala da će troje vijećnika SBB-a tokom ove sedmice javnosti saopćiti svoju odluku kada je u pitanju stranka.

Zvali smo i Adina Huremovića koji je imenovan za povjerenika u Gradskom odboru SBB-a Tuzla. On je rekao da nije u prilici da razgovara te je obećao da će se javiti i odgovoriti na naša pitanja, ali to do zaključenja ovog teksta nije učinio.

Dodajmo da je za očekivati da primjer tri vijećnika slijedi i jedan dio članstva SBB-a u Tuzli, a kakva je budućnost ove stranke morat će razjasniti veoma brzo, jer slijede Opći izbori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.