open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Nakon OOSDA Ilidža, oglasio se i Stambolić: Načelnik mi je prijetio u Općini, ali i na sijelu
Nakon saopćenja OOSDA Ilidža, oglasio se i vijećnik  Tarik Stambolić
26.10.2018. u 11:30
get url
text
Tarik Stambolić

Tarik Stambolić, vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža iz stranke Narod i pravda, reagirao je na saopćenje za javnost Općinskog odbora SDA Ilidža, a u vezi s dešavanjima na posljednjoj sjednici OV Ilidža. 


Općinski odbor SDA svoje viđenje dešavanja na sjednici saopćio je sinoć: Burno na sjednici OV/Načelnika nazvao "prostačinom matorom": OOSDA Ilidža osudila ponašanje vijećnika Stambolića

Stambolićevo reagiranje na saopćenje OOSDA Ilidža prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

-S obzirom na niz neistina koje je na moj račun iznijela OOSDA Ilidža, a povodom dešavanja u četvrtak, 25. 10. 2018. i verbalnog nasrtaja načelnika Senaida Memića na mene na sjednici OV Ilidža, odgovoran sam građanima predstaviti pravu istinu i redoslijed dešavanja na spomenutoj sjednici.


Naime, na predmetnoj sjednici OV Ilidža pokrenuo sam dvije inicijative i postavio dva vijećnička pitanja. Jedna od mojih inicijativa odnosila se na transparentnost trošenja javnog novca Općine Ilidža, s fokusom na objavljivanje svih javnih nabavki na službenoj web stranici Općine Ilidža, tj. tendera, s brojem ugovora, nazivom nabavke, nazivom firme tj. izvođača, vršiocem nadzora, iznosom javne nabavke sa aneksima ugovora, te rokovima radova – kada treba da počnu, a kada da budu završeni radovi.

Tražio sam izjašnjavanje Općinskog vijeća o ovoj inicijativi, da se izjasni pojedinačnim glasanjem o njoj, kako bi svi građani imali jasan uvid u radove koji se rade na Ilidži i javni novac koji se za njih izdvaja. Nažalost, zauzvrat sam dobio niz uvreda od strane načelnika Općine Ilidža Senaida Memića.

Sjednica je bila prekinuta i zatražena je pauza, ali tu nije bio kraj napadima. Ostao sam u Sali Općine, u koju je ušla supruga načelnika (inače njegov sekretar kabineta) nastupajući nešto pristojnije od njega, ali je za njom ušao i on, prijeteći mi riječima "Zapamtit ćeš za ovo, kad tad", što je bio samo dio prijetnji, za šta imam i svjedoke. Nisam od onih koji bi na ovakve prijetnje odgovorio šutnjom. Verbalno sam i uzvratio.

Etičkoj komisiji sam prijavio slučaj, a već sutra ću ga prijaviti i nadležnim oraganima, jer imam informacije da je načelnik Memić nedavno, na jednom sijelu, rekao da me treba "smaknuti!". O ovome sam i ranije govorio javno.

Ovo pišem zbog istine i odlučnosti da građani saznaju potpunu informaciju, ali i kao upozorenje da, ako mi se nešto desi, da se nalogodavci znaju.

Uz sve ovo, želim još jednom naglasiti da me ove prijetnje neće uplašiti i da kao vijećnik kojem su građani ukazali povjerenje da ih zastupam u OV Ilidža neću odstupati ni milimetra od istine i transparentnosti. A narod sve vidi i zna!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.