Nijedan relevantan historijski izvor sa sigurnošću ne navodi podatak o visini Kulina bana, ali ako aktivisti NiP-a kažu da je bio isti Konaković, onda mora da je tako. U svakom slučaju Wikipedija, Konakovićeva omiljena literatura, o tome ne kaže ništa. Možda je Kulin ban u mladosti igrao i košarku?

Poređenje Konakovićevog liderisanja u Kantonu Sarajevo sa Kulinom banom, historijskom ličnošću koja je autor čuvene Povelje, jednog od najznačajnijih dokumenata za našu državu, samo po sebi je bizarnost, no bez sumnje u očima NiP-ovaca Konaković jeste tako značajan i velik.

Najzanimljivije u svemu je to da je Konaković najavu prihvatio bez ikakve skromnosti, godilo mu je poređenje s Kulinom banom jer i on u svojim očima jeste tako značajan i velik. 

- Čuo sam dosta dobrih najava, ovo je stvarno jedna od najljepših koju sam čuo. Hvala vam na ovom dočeku i najavi... - započeo je Konaković. 

Još jedan ovdašnji političar uživao je u poređenju sa značajnim historijskim ličnostima. Naravno, riječ je o Fahrudinu Radončiću. On je samome sebi tepao da je najveći graditelj nakon Gazi Husrev-bega, a kako je to neimarstvo izgledalo kada je u pitanju rad za državu, najbolje se vidjelo nakon sklapanja "grande koalicije" 2015. godine.