Službenik granične policije M.L. preminuo je od posljedica ranjavanja zadobijenih oko 14 sati u Igalu. Prethodno, operisan je u risanskoj bolnici, u kojoj su ljekari satima pokušavali da spase njegov život.

Granični policajac pogođen je u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta službenog automobila ispalio kosovski državljanin kog je M. L. privodio.

M. L. sa kolegom je prethodno priveo troje kosovskih državljana, jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta. 

Nakon ranjavanja policajca kosovski državljani su pobjegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju. Kada ih je policija pronašla i opkolila osumnjičeni za ranjavanje policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmjeni vatre. 

Inspektori su tada uhapsili njega, još jednog muškarca i žensku osobu koja je sa njima bila u društvu.  Iz Uprave policije kazali su da rade na identifikaciji troje uhapšenih. 

Ranije danas iz te institucije zvanično su saopštili da je njihov kolega ranjen. 

-Danas je u Igalu došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu policijskog službenika Sektora granične policije M.L. Prilikom radnje privođenja tri lica koja su u mjestu Sutorina zatečena bez ličnih dokumenata od strane službenika granične policije jedno od kontrolisanih lica je upotrebom vatrenog oružja nanijelo policijskom službeniku M.L. povrede opasne po život. Oni su se nakon događaja dali u bjekstvo- saopćeno je iz Uprave policije.