open-navfaktor-logo
search
U Centrali SDP-a
Nakon sastanka Osmorke: Efendić, Kasumović i Ogrešević o detaljima koalicionog sporazuma...
Nakon sastanka Osmorke u Centrali Socijaldemokratske partije (SDP) predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Semir Efendić rekao je da sporazum koji je danas potpisan tretira tri oblasti.
21.11.2022. u 16:46
get url
text

- Radi se o okvirnom dokumentu koji sadrži tri oblasti, a to su euroatlantske integracije, politička stabilnost i ekonomsko-socijalne mjere. Taj će dokument naknadno biti razrađen - rekao je Efendić.

On je rekao da danas nije bilo riječi o imenima premijera i ministara, a stranke potpisnice će prije imenovanja izvršne vlasti biti pobrojane konkretne mjere i projekti.

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević rekao je da je sporazum prihvatljiv i za Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ).

- Mi svi imamo svoje programe i određene prioritete na kojima ćemo raditi, a sve ćemo imati kada se steknu preduvjeti za izbor izvršne vlasti - rekao je Ogrešević.

Fuad Kasumović lider Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad, rekao je da misli da država BiH već dugo stoji u mjestu te je "ovo posljednja šansa da se nešto uradi s ovom državom".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.