Ocijenio je da je rukovodstvo stranke odreagiralo na pravi način na tu novonastalu situaciju, podsjećajući da je uslijedila i ostavka potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, koji na snimku dogovara glas za Fikreta Prevljaka kao kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

Napomenuo je i da je stranka zamijenila prijedloge za dva ministra u novoj Vladi Kantona Sarajevu te je najavio da će on taj prijedlog podržati.

- Nemam ništa personalno protiv kandidata koji su smijenjeni na spisku, ali su kompromitirani na snimku te nisam mogao podržati sastav nove vlade s ta dva ministra. Svakoj vladi, pa i ovoj treba dati 100 dana da se vidi kako će se raditi - dodao je Čampara koji je najavio da će svi koji su dio spornog snimka biti sankcionirani što je najavio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

S druge strane, kada je u pitanju utvrđivanje odgovornosti Čampara kaže da je to na organima Bosne i Hercegovine, ali smatra da bi trebala reagirati i Etička komisija unutar Skupštine Kantona Sarajevo, napominjući da je i Efendić, Prevljakov protivkandidat, podnio žalbu na izbor.

Ostao je pri mišljenju da bi za SDA bilo dobro uvođenje Povjereništva, dodajući da je potpuno kompromitiran proces izbora kantonalnog rukovodstva, a pored snimka prvi put se dogodilo da nije bilo obraćanja kandidata za tu stranačku funkciju.

- Narušena je procedura i ono što je meni strašno je da su pojedinci iz općinskih organizacija tražili da se slikaju listići. Proces je u potpunosti doveden u pitanje, ali organi stranke će odlučiti i o tome. Moramo smoći snage i iz ove situacije, ukoliko povučemo mudre poteze, izaći jači - kazao je.

Ne sumnja, kaže, da će biti donesene i još neke odluke kako bi se našao način izlaska iz te situacijete je zamolio javnost da ne generaliziraju stvari jer u SDA-u postoje brojni čestiti ljudi, a ti pojedinačni incidenti ne mogu generalizirati sve stvari.