open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Narednih dana nestabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini
U Bosni i Hercegovini u četvrtak i petak očekuje se sunčano vrijeme, a prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno sa kišom u nekim dijelovima, javlja Anadolija.  
26.04.2023. u 08:24
get url
text

U Bosni je jutros pretežno oblačno sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 3; Sokolac 4; Sarajevo 6; Bugojno i Livno 7; Sanski Most, Tuzla i Zenica 8; Bihać, Gradačac, Stolac, Trebinje i Zvornik 9; Banja Luka i Široki Brijeg 10; Neum 12; Mostar 14°C.

- Danas u Bosni pretežno oblačno prijepodne sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini razvedravanje u jutarnjim satima. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne prije podne će biti i jakih udara bure. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini u petak, a samo ponegdje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.