Pet radnika, koji su godinama radili s tetka Zilhom, nastavili su jednakim intenzitetom svoju misiju "da niko ne ostane gladan".

- Tetka Zilha je ostavila iza sebe dobar tim ljudi koji su bili dugogodišnji saradnici. Nastavili smo tamo gdje je tetka stala - rekao je Amir Radeljaš, upravnik Narodne kuhinje Stari Grad.

Kako je kazao, kuhinja je nastavila raditi dobro, a u mjesecu ramazanu je pojačala obroke, zahvaljujući donatorima, prije svega građanima Kantona Sarajeva i drugih mjesta.

Radeljaš je rekao da su za vrijeme ramazana, mjeseca posta, kao i za predstojeći Bajram korisnicima kupili osnovne životne namirnice poput ulja, brašna, šećera i slatkiša.

- Nastojimo da korisnicima pojačamo tople obroke koje su osigurali kantonalno ministarstvo i Općina Stari Grad. Donatorima bih se zahvalio. Nisu nas zaboravili otkako je rahmetli tetka preselila. Ostali su svi donatori koji su i prije bili. To je najvažnije. Nisu zaboravili naša vrata, ljude ovdje, i one u Tarčinu - poručio je Radeljaš.

U Narodnoj kuhinji svakodnevno 602 korisnika preuzimaju svoje obroke, a još 144 obroka nose se na njihov punkt u Tarčinu.

Zilha Šeta preminula je 1. oktobra 2021. godine u Sarajevu u 69. godini. Bila je dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2011. godine, kao i međunarodne nagrade za dobročinstvo u organizaciji Turske Fondacije "Diyanet", koja joj je uručena 2019. u Ankari.

U Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu angažovana je bila od marta 1992. godine. Humanitarnim radom Šeta je pomogla brojnim socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine.