open-navfaktor-logo
search
Kongres
Naša stranka bira predsjednika, jedini kandidat Edin Forto
U Domu mladih u Sarajevu danas će se održati Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke na kojem će se birati novi predsjednik stranke. Na osnovu pristiglih nominacija iz općinskih i gradskih odbora, jedini kandidat za predsjednika je Edin Forto.
04.09.2021. u 08:02
get url
text
Edin Forto

Podsjećanja radi, Naša stranka krenula je u organizaciju Kongresa nakon ostavke aktuelnog predsjednika Predraga Kojovića.

Inače, da budu birani na mjesto predsjednika imaju pravo svi članovi Naše stranke koje nominira minimalno pet lokalnih organizacija.

Edin Forto aktuelni je premijer Vlade Kantona Sarajevo. Član je Naše stranke od 2009. godine. Najznačajnije funkcije koje je u njoj obnašao bile su potpredsjednika i političkog direktora. Od 2014. do 2018. godine bio je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo kao i delegat u Domu naroda iz reda Ostalih.

Buran je period iza Naše stranke.

Podsjetit ćemo, ostavci Peđe Kojovića prethodili su komentari potpredsjednice stranke Irme Baralije na društvenim mrežama o tome kako je tokom posjeta Mostaru i Banjoj Luci izgledala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, inače kadar Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, koalicionog partnera Naše stranke.

Kojović se na Twitteru izvinio SDP-u. Nakon toga, nedavno je i Baralija podnijela ostavku na funkciju potpredsjednice stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.