Prijatelj trudnicama

"Naše putovanje počinje" uz Mg Mivelu

Objavljeno: 18.06.2019. u 21:58

Mg Mivela se po svom sastavu i fizikalno-hemijskim karakteristikama izdvaja od svih ostalih voda na tržištu

Na sinoćnjem druženju "Naše putovanje počinje" u Sarajevu pravi prijatelj trudnicama bila je i voda Mg Mivela koja im je uz hidrataciju osigurala i neophodan unos magnezija, minerala posebno važnog tokom perioda trudnoće i laktacije

Prehrana u trudnoći, razvoj ploda, pripreme i tok samog poroda samo su neke od tema bitnih za sve buduće mame o kojima se razgovaralo na druženju trudnica "Naše putovanje počinje" u organizaciji kompanije Sfera i Zavoda za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost Mehmedbašić.

Podršku u održavanju ovog događaja, ali i svih prethodno održanih širom BiH pružila je i Mg Mivela.

Uz folnu kiselinu, željezo i jod, magnezij je na popisu najvažnijih tvari neophodnih za zdrav i uspješan ishod trudnoće. Magnezij je majci neophodan za sve vitalne funkcije njenog tijela, a budući da ima ulogu i u procesu diobe stanica i sintezi proteina, sudjeluje i u rastu i razvoju fetusa. Kod žena u reproduktivnom razdoblju potrebe za magnezijem iznose od 310 do 360 mg dnevno, dok se tokom trudnoće povećavaju na 350 do 400 mg.

Kako trudnoća odmiče sve su izraženije tegobe ukoliko se ne unosi pravi oblik magnezija. Grčevi u mišićima, najčešće nogu, su prvi simptomi koji mogu ukazivati da trudnica ima nisku razinu magnezija. Unosom magnezija mišići se relaksiraju, te se smanjuje bol i grčevi u ekstremitetima. Ukoliko se unosi u dovoljnoj mjeri također se smanjuje rizik od prijevremene kontrakcije materice.

Mg Mivela se po svom sastavu i fizikalno-hemijskim karakteristikama izdvaja od svih ostalih voda na tržištu. Specifičan i jedinstven mineralni sastav daje Mg Miveli lagan i osvježavajući okus, a visoka prisutnost otopljenog magnezija čini je idealnim prirodnim izvorom ovog minerala za trudnice.

Mg Mivelu možete pronaći u tri verzije – negaziranu, blago gaziranu i gaziranu. Olakšajte i uživajte u svakom danu svoje trudnoće uz vodu bogatu magnezijem, jer NEKI MOGU SVE!

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije