Hansi Flick, trener Bavaraca, javno je bocnuo Hasana Salihamidžića, sportskog direktora, uoči bundesligaške utakmice protiv Union Berlina, poručivši mu kako svoj posao ne radi dobro, te je tako nastavljen hladni rat između njih dvojice.

- Treniram Bayern već godinu i po. Prošle sezone kvaliteta ekipa bila je veća nego ove. To svi znaju i slažu se sa mnom. Osjećam da mi je ekipa odana i to je ključno. Čak i igrači koji ne igraju, kao što su Roca i Sarr, ponašaju se apsolutno profesionalno.

VEZANI TEKST - Haos u Bayernu: Da li je Salihamidžić "presudio" treneru Flicku?

Iako ne igraju puno, uvijek daju 110 posto. Nastojim da je sve u interesu kluba i nemam više što komentirati - rekao je Flick, aludirajući na to da Salihamidžić kao sportski direktor dovodi igrače u Bayern.

Bavarci su prošle sezone osvojili trostruku krunu, a ove sezone igra nešto slabije.

U srijedu je evropski prvak poražen u Minhenu od PSG-a 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka. Flick je nakon toga bocnuo Salihamidžića i nastavio njihov hladni rat.

Bild je prošle sedmice objavio je kako je u Bayernu došlo do sukoba između Flicka i Salihamidžića.

Flick želi veće ovlasti kad su u pitanju transferi, a Salihamidžić insistira da on bude ključna osoba kada su u pitanju dolasci i odlasci iz Bayerna. Uprava je na strani našeg bivšeg reprezentativca, jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti Uprave, a trenerov posao je skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju.

Najveći sukob dogodio se u klupskom autobusu nakon povratka iz Rima, gdje je Bayern igrao s Lazijom. Prvo su razmijenili nekoliko grubih riječi, a onda je Flick rekao Salihamidžiću da "začepi", nakon čega je nastao muk u vozilu.

Flick ima ugovor do 2023. godine, a jedan je od kandidata za selektora A reprezentacije Njemačke.