open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Evropi
Nastupi bh. fudbalera u Evropskoj ligi: Eldaru Ćiviću najveća ocjena
Ekipa Ferencvaroša priredila je veliko iznenađenje u trećem kolu Evropske lige, slavivši protiv CSKA u Moskvi
25.10.2019. u 13:14
get url
text

Edin Džeko odigrao je cijeli meč protiv Borussije M'Gladbach u trećem kolu Evropske lige. Duel u Rimu završen je rezultatom 1:1. a njemački tim se provukao, s obzirom na to da je duboko u sudijskoj nadonadi dobio poklonjen penal, nakon kojeg je postavljen konačan ishod meča.

Bh. napadač je za nastup nagrađen ocjenom 6.7.

U istoj grupi je Bašekšehir našeg Edina Višće sa 1:0 dobio austrijski Wolfsberger. Brzonogi Zmaj je igrao do 89. minute, a dobio je ocjenu 6.8.

Ekipa Ferencvaroša priredila je veliko iznenađenje u trećem kolu Evropske lige, slavivši protiv CSKA u Moskvi. Mađarski predstavnik trijumfovao je golom Rolanda Varge u 86. minuti. Cijeli meč u dresu Ferencvaroša odigrao je bh. reprezentativac Eldar Ćivić. Za nastup je od portala Sofascore nagrađen ocjenom 7.2 čime  je svrstan među najbolje ocijenjene igrače mađarskog kluba.

Gojko Cimirot je sa Standardom gostovao u Njemačkoj kod Frankfurta. Belgijski tim je poražen rezultatom 2:1, bh. veznjak je odigrao kompletan susret zaradivši  ocjenu 6.6.

Asmir Begović je branio u duelu Qarabaga i APOEL-a (2:2), a za nastup je dobio ocjenu 6. Sead Kolašinac nije igrao u pobjedi Arsenala protiv Guimaresa.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.